ویتامین ها و تاثیر آنها بر بانوان

ویتامین A:

این ویتامین در روغن کبد حیوانات دریایی، کره، شیر، زرده ی تخم مرغ، جگر، ماهی ،سبزی ها و میوه ها بویژه هویج، کاهو، اسفناج، کلم ، زردآلو، موز و گرمک به مقدار زیادی وجود دارد.
کمبود ویتامینA :
سبب شب کوری، توقف رشد و نمو و عوارض پوستی می شود.
حذف یا مصرف نا کافی این ویتامین عوارض متعددی ایجاد مینماید. رژیم های غذایی برای کاهش وزن اگر با حذف کامل مواد چربی برنامه ریزی شود، سبب می شود که ویتامین های محلول در چربی مانند A جذب نشود و نخستین علامت آن خشکی بیش از حد پوست می باشد که مشکلات فراوانی را به همراه دارد.

ویتامین B1:

این ویتامین دو منبع حیوانی و گیاهی دارد:
  • منابع حیوانی:
قلوه، جگر، شیر گاو، زرده تخم مرغ خام
  • منابع گیاهی:
مخمر آبجو، جوانه ی جو، برنج با پوست، اسفناج و لیموترش
کمبود شدید این ویتامین بیماری بری بری را سبب می شود اما در موارد خفیف تر، ناراحتی های گوارشی از جمله بی اشتهایی، نفخ معده، یبوست و نیز ناراحتی های عصبی از جمله ضعف عضلانی، بی خوابی، احساس خستگی، کاهش قدرت حافظه و عصبانیت را سبب می شود. میزان نیاز بدن در سنین مختلف متفاوت است.
کودکان بطور معمول 1.04 میلی گرم/ برزگسالان 1.5 میلی گرم/ زنان باردار و شیرده 1.9 میلی گرم و مردان فعال 2 میلی گرم در روز به این ویتامین نیاز دارند.

ویتامین B2:

این ویتامین در جگر، زرده ی تخم مرغ، مخمر آبجو، جوانه ی گندم ، سیب زمینی، سبزی ها و لیموترش به مقدار زیاد یافت می شود. این ویتامین در رشد و نمو تاثیر فراوانی دارد و کمبود آن سبب توقف رشد میشود. از دیگر عوارض کمبود ویتامین B2 در بدن، ضایعات پوستی و مخاطی مانند تورم لبها، ترک گوشه ی لب و بینی و نیز تورم زبان است. این ویتامین در سلامت چشم ها نیز بسیار موثر است و کمبود آ« شب کوری و یا کاتارکت را سبب میشود.
ویتامین B2 در سلامت دستگاه گوارش نیز تاثیر دارد و کمبود آن ورم مزمن روده را بوجود می آورد. بدن بطور معمول، در حدود 1.5 میلی گرم در روز به این ویتامین نیاز دارد.

ویتامین B6:

کمبود این ویتامین بسیار نادر است و فقط در شیرخوارانی که با شیر خشک فاقد ویتامین B6 تغذیه میشوند، دیده میشود. عارضه ی این کمبود حملات تشنجی عمومی است که باید تحت نظر پزشک مداوا شود.
مقدار نیاز بدن به این ویتامین حدود 2 تا 3 میلی گرم در روز است و ازآنجا که در بسیاری از مواد غذایی به فراوانی یافت می شود، تامین این مقدار به آسانی صورت میگیرد. ویتامین B6 برای درمان بیماری های عصبی، پوستی، گوارشی و خونی به کار میرود. افزون بر اینها، در مورد مشکلات پوستی نیز این ویتامین حلال بسیار موثری است و برای درمان آکنه، زخم گوشه ی لب، اگزما در کودکان بکار می رود.
ویتامین B6 در جگر و مخمر آبجو به مقدار زیاد و در سبزی ها و شیر به مقدار کمتری وجود دارد.

ویتامین B12:

این ویتامین به مقدار زیاد در گوشت، جگر، شیر، پنیر، و زرده ی تخم مرغ موجود است. کمبود این ویتامین کم خونی را سبب می شود و مقدار نیاز روزانه ی بدن به این ویتامین 1 میکروگرم است. این ویتامین باید روز به روز مصرف شود، زیرا میزان اضافی مصرف روزانه ی آن دفع می شود و در بدن ذخیره نمی شود.
ویتامین B12 در سلامت و زیبایی پوست تاثیر فراوانی دارد و باید به میزان کافی به بدن برسد.

ویتامین C:

ویتامین C در گیاهان بویژه گیاهان کلروفیل دار و کارتنوئید دار و میوه های ترش به مقدار زیاد وجود دارد. از میان گیاهان فقط قارچ ها فاقد این ویتامین هستند. ویتامین C  در اثر حرارت از بین می رود. این ویتامین در بدن ذخیره نمی شود و باید روزانه مصرف شود. فلفل سبز، فلفل فرنگی شیرین، انواع کلم، شلغم، تمشک، توت فرنگی، اسفناج، سیب، پرتقال، لیموترش، طالبی، نارنگی، آناناس، ترب، گوجه فرنگی،سیب زمینی و جگر به مقدار زیاد ویتامنی C دارند. کمبود این ویتامین، بیماری اسکوربوت را سبب می شود و در موارد خفیف تر ضعف و ناپایداری بدن در برابر میکروب ها عارض می شود. هنگام بیماری، عفونت، خونریزی و بارداری میزان نیاز بدن به این ویتامین بالا میرود، اما در شرایط طبیعی حدود 70 میلی گرم در روز کافیست.

ویتامین D:

ویتامین D کمتر از دیگر ویتامین ها در طبیعت یافت می شود. این ویتامین در شیر، زرده ی تخم مرغ، کره و جگر جانواران دریایی به مقدار زیاد وجود دارد. کمبود این ویتامین در کودکان راشیتیسم و در بزرگسالان پوکی و شکنندگی استخوان آنها را ایجاد می کند. ویتامین D پوست در اثر جذب اشعه ی آفتاب ایجاد می شود و هضم کامل چربی ها در جذب این ویتامین نهایت لزوم را دارد. ویتامین D پس از جذب در کبد، لوزالمعده، غده های فوق کلیوی و ریه ها منتشر میشود. 

ویتامین E:

ویتامین E در تخم پرندگان، کره، ماهیچه،دانه های گیاهی، روغن غلات و حبوبات، ذرت و بادام زمینی وجود دارد. این ویتامین عامل تولید مثل است و کمبود آن سبب نازایی می شود. افزون بر این، بر روی پوست نیز اثرات فراوانی دارد و به عبارتی نگهبان ویژه ی پوست است و در سلامت و زیبایی آن نقش اساسی دارد.

ویتامین K:

ویتامین K ضد خونریزی است و انعقاد خون را سبب میشود. این ویتامین در کلم، اسفناج ، گوجه فرنگی و توت فرنگی به مقدار زیاد وجود دارد. این ویتامین در بدن ذخیره نمی شود و باید روزانه به مصرف برسد. میزان نیاز بدن به ویتامین K حدود 1 تا 2 میلی گرم در روز است که مقداری از آن بوسیله ی میکروب های بی آزار روده ساخته می شود. 

منبع: کتاب راز زیبایی و شادابی فروغ تحصیلی

نوشتهٔ پیشین
لزوم آموزش مهارت های زیبایی دختران نوجوان
نوشتهٔ بعدی
دروغ های زیبایی
فهرست